Wat is plasmaspuiten?

In een plasmaspuit apparaat wordt een boog gas tussen een anode en een kathode geïoniseerd het plasma dat dan ontstaat, kan een temperatuur bereiken tot 15.000°C. Het door een draaggas in de plasmastraal geïnjecteerde poeder wordt gesmolten en op een substraat neergeslagen.

Door de hoge temperatuur is het mogelijk vrijwel alle bestaande materialen en legeringen te verspuiten. Echter het plasmaspuiten is uiterst geschikt voor het verspuiten van materialen met een hoog smeltpunt zoals oxiden. Het is dan ook vooral de laatste jaren meer en meer toegepast in de lucht- en ruimtevaartindustrie voor het aanbrengen van thermische barrière coatings TBC’s.

Het plasmaspuiten kent ook een groep processen die in een vacuümkamer worden uitgevoerd om invloeden van de atmosfeer te voorkomen, het zo genoemd LPPS (Low Pressure Plasmaspuiten) of VPS (Vacuüm plasmaspuiten), hierdoor wordt het atmosferisch plasmaspuiten ook wel APS genoemd

Iedere techniek of behandeling heeft zijn eigen meerwaarde en voor- en nadelen. Om deze reden is het van essentieel belang dat u het juiste advies krijgt van een expert in metaal oppervlaktebehandelingen.

Bron: www.thermisch-spuiten.nl

N

We hebben passie voor onze klanten

 

N

We dragen zorg voor onze medewerkers

 

N

We maken onze beloftes waar

 

N

We hebben een ‘YES we can’ mentaliteit