Wat is HVOF spuiten?

Bij het HVOF spuiten (spuiten met hoge deeltjes snelheid – High Velocity Oxygen Fuel) van de eerste generatie wordt een mengsel van gas en zuurstof tot ontbranding gebracht.

De gasstroom die middels een special mondstuk expandeert bereikt een snelheid tot 1500 m/sec. Het axiaal in deze gasstroom geïnjecteerde poeder krijgt een zeer hoge snelheid (tot 800 m/sec). De deklagen die zo ontstaan kenmerken zich door hun lage porositeit en hun hoge hechtsterkte.

Bij het recent ontwikkelde hoge druk hoge snelheidsproces (HP-HVOF High Pressure High Velocity Oxygen Fuel), van de inmiddels derde generatie, wordt een mengsel van kerosine of gas en zuurstof tot ontbranding gebracht.

De gasstroom, die middels een special mondstuk expandeert bereikt een snelheid tot 2200 m/sec. Afhankelijk van het type krijgt het axiaal of radiaal in deze gasstroom geïnjecteerde poeder een zeer hoge snelheid (tot 1100 m/sec).

De deklagen die zo ontstaan kenmerken zich door hun nog geringere porositeit en hogere hechtsterkte t.o.v. van de eerste generatie HVOF-systemen.

Iedere techniek of behandeling heeft zijn eigen meerwaarde en voor- en nadelen. Om deze reden is het van essentieel belang dat u het juiste advies krijgt van een expert in metaal oppervlaktebehandelingen.

Bron: www.thermisch-spuiten.nl

N

We hebben passie voor onze klanten

 

N

We dragen zorg voor onze medewerkers

 

N

We maken onze beloftes waar

 

N

We hebben een ‘YES we can’ mentaliteit